"مرصاد" فروغ جاویدان را به غروب جاویدان تبدیل کرد

ارتش  

پایگاه مردمی ارتش جمهوری اسلامی ایران:

 
پایگاه مردمی ارتش::مشاور فرمانده نزاجا با اشاره به اینکه عملیات مرصاد و مبارزه با منافقین در اواخر جنگ تحمیلی نقش تعیین‌کننده‌ای را در سرنوشت جنگ ایفا کرد، گفت: رزمندگان اسلام در این عملیات با توکل به خدا از زمین و هوا بر دشمن زبون و خائن به وطن تاختند.

به گزارش  پایگاه مردمی ارتش به نقل از دفاع پرس، بررسی حوادث نیمه اول سال ۱۳۶۷در رابطه با جنگ ایران وعراق به‌خوبی نشان می‌دهد که از نظر نظامی، دشمن با حمایت‌های مستقیم و غیرمستقیم وهمه‌جانبه، توان قابل ملاحظه‌ای یافته و در مقابل محاصره اقتصادی و نظامی موجب کاهش نسبی توان نظامی ایران شد.

لذا دشمن که احساس می‌کرد مواضع نظامی ایران در حالت ضعف قرار دارد، بعد از پذیرش قطعنامه اقدام به دو حمله سراسری در منطقه عملیاتی جنوب و غرب کشور کرد.

دشمن بعثی در جنوب مجدداً تا دروازه اهواز پیشروی کرد، اما حضور رئیس‌جمهور وقت (مقام معظم رهبری) در اهواز و اعلان باقی ماندن نیروها در منطقه تا عقب راندن دشمن باعث شد تا نه‌تنها سیل نیروهای مردمی به سوی جبهه سرازیر شود، بلکه نیروهای نظامی نیز سریع خود را بازسازی و با حمله به دشمن، بیش از ۳۰۰ دستگاه تانک و نفربر را منهدم کرده و یا غنیمت گرفتند و صدها نفر از دشمن را به اسارات درآورده و آنها را مجبور به عقب‌نشینی تا خطوط مرزی کردند.

در منطقه غرب نیز دشمن قصد پیشروی داشت که با تغییر تاکتیک، عقب‌نشینی و نیروهای آماده منافقین را به سوی ایران گسیل کرد و با پروازهای بالگردها و هواپیماهای نظامی، پشتیبانی مستقیمی را از ستون نظامی منافقین انجام داد.

منافقین در قالب ۵۰ تیپ (هر تیپ ۲۵۰ نفر) مجهز به ادوات زرهی و سایر اقلام سبک و سنگین نظامی اهدائی رژیم بعثی عراق، در طرحی هماهنگ و برخوردار از پشتیبانی هوائی و توپخانه ارتش عراق در تاریخ ۳۱ تیرماه ۱۳۶۷ در مناطق عملیات سرپل ذهاب و مریوان وارد عمل شدند.

قابل توجه است که بیش از پنج هزار نفر از توّابین گروهک منافقین که قبلاً مشمول عنایت و رأفت اسلام قرار گرفته و برای انجام خدمت وظیفه به نیروی زمینی ارتش فراخوانده شدند که متاسفانه اغلب آنان از این فرصت سوء‌استفاده کرده و در هدایت منافقین و سقوط تعدادی از پایگاه‌ها و خطوط پدافندی نقش اساسی ایفا کردند. آنها همچنین برای حصول به مقاصد پلیدشان قبلاً عوامل وابسته به خود را از طریق مناطق کوهستانی واقع در نوار مرزی عراق در غرب و شمال غربی کشور به داخل نفوذ داده و از طرف دیگر روی پیوستن و پشتیبانی مردم منطقه حساب کرده بودند و همچنین با توجه به برهم خوردن تعادل یگان‌ها در خطوط پدافندی در اکثر مناطق و داشتن تعداد قابل توجهی از عوامل نفوذی خود در داخل یگان‌ها پیش‌بینی برخورد با مقاومت عمده‌ای را نمی‌کردند.

هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران در سرکوب منافقین در این درگیری‌ها چنان شایستگی و درخششی از خود نشان می‌دهد که حیرت دشمن و تحسین دوست را برمی‌انگیزد. در پی دلاوری‌های خلبانان هوانیروز در عملیات مرصاد، جاده‌ی اسلام‌آباد مملو از لاشه‌ی سوخته ادوات سنگین و دیگر جنگ‌افزارهای منافقین می‌شود.

این شکست در حالی نصیب منافقین می‌شود که قوای اسلام در جبهه‌های دیگر ضربات سنگینی به ماشین جنگی عراق وارد می‌آورند و لحظه به لحظه اراضی اشغالی ایران اسلامی را آزاد و همچنان به تعقیب مرگبار دشمن ادامه می‌‌دهند.

امیر سرتیپ دوم محمدی ودود در این رابطه به خبرنگار دفاع پرس می‌گوید: رژیم بعث عراق به همراه آمریکا و مرتجعین منطقه از فروردین ماه سال ۶۷ تا بعد از پذیرش قطعنامه به‌منظور تضعیف ایران حملاتی را علیه کشورمان ترتیب دادند، که یکی از این منازعات، حمله گسترده منافقین به خطوط پدافندی کشور در منطقه غرب بود.

نیروهای مسلح ولایتمدار ایران اسلامی با استفاده از موقعیت مناسب بوجود آمده عملیات آفندی مرصاد را با رمز مقدس یا صاحب الزمان ادرکنی طراحی و به اجرا گذاشته و در حالی که آتش کوبنده تیز پروازان نیروی هوایی و بالگردهای هوانیروز با عملیات هلی‌برن تکاوران نیروی زمینی ارتش و هماهنگ با نیروهای قهرمان و رزمندگان شهادت‌طلب سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بسیج مردمی پس از ایجاد سد در مسیر پیشروی نیروهای نفاق به سمت کرمانشاه، عناصر منافقین را در تنگه چهارزبر در جاده اسلام آباد به طرف کرمانشاه به تله انداخته و متعاقب آن بالگردهای هوانیروز برای شکار و انهدام تانک‌ها، نفربرها و خودروهای زرهی آنها با طرحی هماهنگ با استفاده از بمب‌افکن‌های جنگنده توسط خلبانان شجاع ارتش وارد عمل شده و با هجومی سخت بر دشمن زبون با آتشی سنگین می تازد.

 پس از پیشروی منافقین نیروهای رزمنده موفق می شود با محاصره ستون زرهی آنان از سمت ایلام کرمانشاه با دنبال کردن نیروهای نفاق در منطقه عملیاتی مرصاد آنان را مورد هدف قرار داده و معدوم و نابود کردند.

رزمندگان اسلام پس از انهدام ادوات زرهی و خودرویی آنها توسط یگان‌های هوانیروز و بمب‌افکن‌های جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش تعداد قابل توجهی از منافقین را در این عملیات به اسارت خود در می‌آورد.

در این عملیات نیروهای عمده ارتش و سپاه جهت تقویت مدافعان اسلام  رسما وارد منطقه شده و همزمان با پشتیبانی نیروهای مردمی در قالب گردان‌های بسیجی و با هجوم بالگردهای نیروبر هوانیروز، تکاوران و نیروهای بسیجی و رزمنده را هلی‌برن کرده و تحت حمایت بالگردهای توپ‌دار کبری برای اجرای عملیات وارد منطقه می‌شود.

پس از صدور فرمان حمله، سپهبد شهید "علی صیاد شیرازی" جانشین وقت ستاد کل نیروهای مسلح در صحنه مبارزه با منافقین، هدایت نیروهای ارتش در عملیات مرصاد را به عهده گرفته و با پشتیبانی جنگنده‌های نیروی هوایی و هوانیروز در انهدام ادوات زرهی و نابودی و هلاکت منافقین نقش عمده‌ای را ایفا می‌کند.

رزمندگان اسلام اعم از بسیج، ارتش و سپاه در این عملیات با توکل به پروردگار دست در دست هم قرار داده و از زمین و هوا بر دشمن زبون و تاخته و پوزه منافقین کوردل را به خاک مالیده و با هجوم نهایی رزمندگان، طومار زندگی خائنان به وطن را برای همیشه در هم می‌پیچند.

ضربات رزمندگان در این عملیات چنان کوبنده بود که اساس فرماندهی منافقین از هم متلاشی می‌شود و نیروهای متفرق آن‌ها تلاش می‌کنند که جان خود را از مهلکه نجات دهند و در همین راستا تعداد زیادی از منافقین در عقب‌نشینی به طرف تنگه پاتاق، در دام رزمندگان اسلام گرفتار می‌آیند که از ترس جان خود به روستاهای اطراف پناهنده می‌شوند و با تهدید مردم بی‌دفاع منطقه، از آن‌ها می‌خواهند تا جان‌پناهی برای مخفی شدن در اختیارشان قرار دهند.

تعداد دیگری از منافقین با گرفتار شدن در محاصره رزمندگان اسلام، با قرص سیانور دست به خودکشی می‌زنند و عده‌ای هم به خاطر مصلحت سازمان، توسط مسؤولان خود به رگبار مسلسل بسته می‌شوند تا به خیال خود، اسرار سازمان فاش نشود.

اقدامات هوانیروز در این عملیات با بکارگیری بیش از ۵۶ فروند بالگرد:

مدت ۴۲۵ ساعت پرواز در طول عملیات

انهدام ۱۱۵ دستگاه انواع خودرو

انهدام ۲۹ دستگاه تانک برزیلی

ترابری ۳۳۶۰ نفر از نیروهای خودی (تیپ نبی اکرم) با عملیات هلی‌برن در شب به منطقه

تخلیه ۳۸۸ نفر مجروح به بیمارستان.

در این عملیات ۳ فروند بالگرد مورد اصابت گلوله قرار گرفت و یک خلبان بنام ستوانیار "حسین فرزانه" به شهادت رسید.

تعداد بالگردهای به‌کارگیری شده در عملیات مرصاد:

پایگاه کرمانشاه: بالگرد کبرا (۶ فروند)، بالگرد ۲۱۴ (۱۲ فروند)، بالگرد شنوک(۳ فروند)، بالگرد ۲۰۶ (۴ فروند)، بالگرد ۲۰۵ (۳ فروند)

پایگاه کرمان: بالگرد کبرا (۳ فروند). بالگرد ۲۱۴: (۲فروند).

پایگاه پشتیبانی عمومی اصفهان: بالگرد شنوک (۱۲ فروند)

تعداد بالگردهای شرکت کننده در عملیات مرصاد در مجموع ۴۵ فروند بود.

ساعت پرواز انجام شده: ۴۲۵ ساعت

تعداد مجروحین حمل شده: ۳۸۸ نفر

تعداد نیروهای رزمنده ترابری شده در قالب هلی‌برن: ۳۳۶۰ نفر.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:



  • یکتا گستر
  • قالب بلاگفا